gitaarhoek

waardering: cijfer: 0 van de 5
Contact opnemen - Schrijf review

gitaarlessen van gediplomeerd docent FRANK HOEK

DE INDIVIDUELE LES
Wat je kan bereiken is afhankelijk van jouw individuele eigenschappen zoals mate van muzikaliteit,creativiteit, aanleg , voorkeur en motivatie , geduld en doorzettingsvermogen ,studietempo en studiewijze etc.
In de individuele les staan dan ook alleen jouw eigenschappen , zowel de sterke als de zwakke, centraal . Zij tesamen bepalen mijn aanpak als docent zodat er een optimale ontwikkeling kan plaatsvinden .
Logisch dan ook dat ik uitsluitend de individuele lesvorm gebruik Ik geef dus geen duolessen en/of groepslessen .
SPEELSTIJL
Centraal staat het GITAARSOLOSPEL d.i. melodie en begeleiding tegelijkertijd in je eentje spelen.
Intro’s van Dust in the wind ,Stairway to heaven ,Nothing else matters ,Californication ,Heartbeats(de Sony reclame) Love you more ,Private Investigations etc. etc. , zijn voorbeelden van die speelwijze .Maar gitaarsolospel gaat verder dan alleen intro’s:
Je kunt het zodanig leren dat je ALLEEN (SOLO) een opzichzelfstaand muziekstuk (klassiek en/of modern ) speelt zonder dat je daar andere instrumenten of hulpmiddelen zoals meespeelcd’s , bij nodig hebt.Immers je speelt al met jezelf mee. Rechts speel je met je vingers i.p.v. met een plectrum.
Omdat deze speelwijze al eeuwenlang( sinds ca1600 ) bestaat noemt men het ook wel klassiek gitaar. .Verwarrend is de term ’’ klassiek ’’wel want je kan op die wijze niet alleen klassieke maar ook vele moderne stijlen spelen.De mogelijkheden zijn legio .Je raakt nooit uitgespeeld.Natuurlijk kan je op deze wijze ook prima met anderen samenspelen . Overigens heeft een klassieke gitaar nylon snaren ,een akoustische heeft stalen snaren en klinken daardoor verschillend.Bovengenoemde speelstijl (gitaarsolospel) is ongeschikt voor elektrisch gitaar.(Dat is een andere manier van spelen(plectrum) en denken )
LESMETHODE
Een goede lesmethode hanteert het ’’stap voor stap’’ principe en is voorwaarde voor een goede techniek, studie en speelplezier en blijvende ontwikkeling. Aan de hand van jouw specifieke ontwikkeling schat de docent de maat grootte en timing van de te nemen stappen in en baseert daarop zijn onderwijs.(bij te grote ongeduldige stappen ontstaat een geforceerde techniek die” leuk en lekker spelen ’’onmogelijk maakt
Het aanleren van het notenschrift loopt parallel met je instrumentale ontwikkeling.TAB en diagrammen (=grepenschrift en/of afbeeldingen van akkoorden en vooral op internet populair)kunnen daarbij hulpmiddelen zijn .Noten lezen is trouwens meer dan alleen lezen; Tenslotte moet je van dode noten levende tonen maken en wel zodanig dat het mooi gaat klinken.Je creeert iets vanuit jezelf ,met behulp van een notatie die opzichzelf weinig betekenis heeft.Jij bent het die er betekenis aan geeft….. en dat is wat anders dan naspelen.Muzikale fantasie ,expressief vermogen en creativiteit worden op die wijze aangesproken en ontwikkeld.
SONGS EN AKKOORDEN
Met bovengenoemde stappenmethode is het populaire en vaak onderschatte en daardoor veel te vroeg ingezette akkoorden en begeleidingsspel,ook beter onder de knie te krijgen.
Allerlei songs (top veertigrepertoire van TOEN en NU ,singer -songwriterrepertoire ,popballads etc) kan je dan leren begeleiden. Dit met SLAGGITAAR en/of FINGERPICKING (tokkel)GITAAR. Natuurlijk is dit akkoordspel uitermate geschikt om er bij te zingen en voor ander samenspel.N.B.Het zelf uitzoeken van songs op tekst en akkoorden kan een leerdoel zijn. Zeer inspirerend voor het eventueel maken van eigen songs
DE LESSEN/TARIEVEN
De lessen zijn wekelijks en op een vast tijdstip zodat er altijd eenzelfde hoeveelheid (6) studiedagen tussen zit. Regelmaat en continuiteit zijn absolute voorwaarden voor een goede instrumentale muzikale ontwikkeling

De lessen duren 60 minuten,tarief € 23
Lessen van 45 minuten of minder geef ik niet want vind ik te kort ( jagen en haasten)

Ik gebruik een lesovereenkomst waarin voorwaarden en bepalingen, betreffende opzegtermijn(4 lessen) , betalingstermijn ,verzuim en vakantie zijn vastgelegd.

NB Les ,1x per 2 weken vind ik voor de continuiteit een te lage frequentie en wordt door mij niet aangeboden .

PROEFPERIODE Er is eerst een vrijblijvende proefperiode van 4 lessen waarin de lessen per les opzegbaar en betaalbaar zijn .Kan je het even aankijken…..Er geldt gedurende die periode een korting van 25% het vaste tarief

IKZELFIk(geb.1954) speel sinds mijn 14e gitaar. Kind van mijn tijd zijnde hield ik mij eerst vooral bezig met Shadows Beatles Stones Dylan Blues Folk Jazz Soul Dus wat je zoal op de radio hoorde.Van alles dus. Klassiek zat niet in mijn belevingswereld Ik ging echter voor introductie zeer toevallig naar een klassiek gitaardocent.Wat ik daar hoorde veranderde mijn wereld .DAT JE ZO OOK OP EEN GITAAR KON SPELEN!!!!!!!!!!
Het feit dat je met een klassieke gitaartechniek zo kan spelen dat je in je eentje zelfstandig zonder begeleiding van andere instrumenten en zonder dat je erbij behoefde te zingen ,iets volledig op zichzelfstaands ,ten gehore kan brengen ,dus zoals je ook op een piano kan spelen,deed mij voluit kiezen voor dat klassiek gitaarspel.Klassiek maar DAN OOK modern toegepast was mijn doel. Mijn grote voorbeeld was de bossa nova gitarist Baden Powell Ik ben doorgegaan met klassiek en in 1981 met klassiek gitaar akte B solospel , afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium .De klassieke speelwijze en daarbij de toepassing hiervan in de lichte muziek blijven mijn voortdurende interesse houden.Denk daarbij aan de Zuid Amerikaanse stijlen die dichtbij de jazz en popmuziek liggen.Wat te denken van de Finger Picking Style(folk ,country ,singer- songwriter repertoire)
Waar eindigt en klassiek en begint modern en andersom?

Mijn bestaan als gitaardocent
Aanvankelijk werkte ik als docent op diverse reguliere muziekscholen maar vanwege inkrimping van de individuele lessen ten gunste van duo /groepslessen dit vanwege bezuinigingen ,ben ik daarmee gestopt en startte een eigen individuele lespraktijk,dat was in 1981
Deze praktijk heb ik tot heden (2009) kunnen continueren . Ik heb zodoende veel leservaring kunnen opbouwen t.w. 25 jaar, met sterk onderling verschillende leerlingen met verschillende voorkeuren en op verschillende niveaus
Ik speel/studeer nog dagelijks een aantal uren klassiek/modern gitaar en zoek (recente) songs uit om het songrepertoire actueel te houden en om tegemoet te komen aan de individuele voorkeur van leerlingen.Ik maak ook sologitaarspelbewerkingen van pop-songs.(popsongs for classical guitar)
Voor verdere uitgebreide specifiekere informatie kan je me altijd bellen.
Ik sta je heel graag te woord.Hopelijk tot horens. 010 – 4257648 Rotterdam 1 -01 -2009Frank Hoek(conservatorium gediplomeerd 1981 ,eerstegraads onderwijsbevoegdheid akte B,lid KNTV)


Mathenesserlaan 467B


3023GK Rotterdam 010 4257648


fhhoek@hotmail.com of gitaarhoek@hotmail.com 


  • : gitaarhoek
  • : Onderwijs/opleiding
  • : frank hoek
  • : mathenesserlaan 467B
  • : 3023GK
  • : Rotterdam
  • : 010 4257648
  • : http://www.gitaarhoek.nl

Stuur een e-mail of vraag een offerte aan

Bericht:

Beveiligingscode

 

Reviews van gitaarhoek

Er zijn nog geen reviews van gitaarhoek .

Hier klikken